Romania

Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie, începe anul în forţă cu investiţii de peste 1 mld. lei la unele dintre cele mai mari hidrocentrale.

Asculta informatia

Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie din România, va supune la vot, la mijlocul lunii viitoare, în cadrul unei adunări generale a acţionarilor, mai multe proiecte de investiţii în câteva unităţi cheie ale companiei, valoarea acestora fiind de peste 1 mld. lei, arată datele publice.

Astfel, compania are în vedere realizarea a două proiecte de 120,5 milioane de lei, respectiv 143 de milioane de lei pentru Porţile de Fier II, dar şi retehnolo­gizarea hidroecentralei Râul Mare Retezat, un proiect de investiţii evaluat la 770 de milioane de lei (156 de milioane de euro). Valoarea pentru investiţia de la Râul Mare Retezat este actualizată în contextul în care iniţial, în 2021, valoarea investiţiei era de circa 77 de milioane de euro. Amenajarea Hidroenerge­tică Râul Mare Retezat cuprinde barajul Gura Apelor şi hidrocen­tralele Retezat şi Clopotiva, cu o putere instalată de 349 MW, circa 5% din toată capacita­tea instalată a Hidroelectrica, şi o energie medie multia­nuală de 629,50 GWh, aproape 4% din producţia medie anuală a Hidroelectrica. Potrivit celor mai recente informaţii, proiectul Retezat ar trebui finalizat în doi ani de zile, fiind un obiectiv major de investiţii.

Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie din România, a terminat primele nouă luni ale anului trecut cu un profit net 3,5 mld. lei, cu 37% mai mare faţă de cel din perioada similară din 2021, la venituri de 6,8 mi­liarde de lei, cu 47% mai mari, arată datele publicate într-un raport al Fondului Proprietatea, acţionar minoritar cu 20%.

Citește și:  Hidroelectrica, din nou cea mai valoroasă companie din România.
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

83 − = 81

Close