Rusia

Henkel va continua pentru moment să facă afaceri în Rusia

Asculta informatia

Henkel va continua pentru moment să facă afaceri în Rusia, a anunţat luni preşedintele producătorului de bunuri de larg consum, Simone Bagel-Trah, adăugând că activităţile firmei în această ţară sunt supuse restricţiilor, transmite Reuters, potrivit agerpres.  

„Acest fapt este văzut uneori de public într-un mod extrem de critic. Deci, este important pentru mine să subliniez că aplicăm deplin toate sancţiunile”, le-a spus acţionarilor Simone Bagel-Trah, la Adunarea Generală Anuală a companiei germane.

Ea a adăugat că managementul Henkel urmăreşte cu atenţie evoluţiile actuale geopolitice şi va lua măsuri suplimentare dacă va fi necesar.

Henkel, care are aproximativ 2.500 de angajaţi în Rusia, a anunţat la începutul lunii martie că opreşte toate investiţiile, campaniile publicitare şi sponsorizările în această ţară.

Luni, directorul financiar Marco Swoboda a anunţat că Henkel îşi menţine obiectivele pentru 2022, deşi ele sunt foarte ambiţioase, ţinând cont de incertitudinile ridicate şi de creşterea costurilor.

De la lansarea invaziei în 24 februarie, peste 400 de companii s-au retras din Rusia, lăsând în urmă active de miliarde de dolari.

Citește și:  PayPal Holdings şi-a închis serviciile din Rusia
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

71 + = 81

Close