Africa

HAOSUL domnește în Africa de Sud! Civilii fac trupe de protecție împotriva jafurilor

Asculta informatia

În mai multe localităţi din Africa de Sud au fost create grupuri civile de protecţie împotriva jafurilor declanşate pe fondul protestelor violente care au urmat arestării fostului şef de stat Jacob Zuma, potrivit unor informaţii preluate miercuri de dpa, potrivit agerpres.

Cel mai nou bilanţ al violenţelor, confirmat marţi seara, indică cel puţin 72 de morţi.

Localnici din oraşe ca Cape Town, Mahikeng şi East London, dar şi alte zone au creat grupuri civile pentru a apăra infrastructura.

Preşedintele partidului Congresul Naţional African, Gwede Mantashe, s-a distanţat de alegaţiile că violenţele s-au produs în reacţie la arestarea lui Zuma, membru al acestei formaţiuni. „Incendierea de magazine nu are nimic de-a face cu Zuma, ci doar cu nişte bandiţi”, a declarat el presei la Vosloorus, la sud de Johannesburg.

Întrebat în legătură cu posibilitatea ca Zuma să fie graţiat, Mantashe a subliniat că Africa de Sud trece printr-o criză şi „criminalii sabotează fundaţia economică a ţării”.

Fostul şef al statului Jacob Zuma (79 de ani), acuzat că a jefuit resursele publice în cei nouă ani de guvernare (2009-2018), a fost condamnat săptămâna trecută la 15 luni de închisoare pentru că a evitat să dea curs citaţiilor care îl chemau să depună mărturie.

Citește și:  Belgia își ÎNCHIDE porțile pentru călătorii din India, Brazilia şi Africa de Sud
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 + = 15

Close