Germania

Haos în Germania. Unele supermarketuri pot primi doar clienții vaccinați

Asculta informatia

Supermarketurile din Frankfurt pot acum pune în aplicare reguli care permit doar persoanelor vaccinate și vindecate de Covid să intre în interiorul magazinelor. Decizia a fost luată, astăzi, de oficialii landului central Hessa.

Noile reguli, numite „2G” permit accesul în magazine doar persoanelor vindecate de Covid sau celor care s-au vaccinat.

Hessa a declarat că a luat decizia de a face un pas mai departe și de a permite magazinelor să interzică accesul persoanelor nevaccinate „la cererea sectorului”.

Implementarea regulilor 2G permite magazinelor să renunțe la regulile de purtare obligatorie a măștii și de distanțare socială.

„Ne așteptăm ca această opțiune să fie utilizată doar în unele zile și ca magazinele care răspund nevoilor zilnice să nu o folosească”, a declarat marți liderul landului, Volker Bouffier, citat de Reuters.

Germania permite doar persoanelor vaccinate să intre în magazin

 

O măsură similară a fost propusă și de premierul demis, Florin Cîlu. Oficialul României consideră că prin această metodă se poate pune stop pandemiei.

Un lucru pe care l-am discutat cu domnul ministru al Sănătăţii a fost acela de a impune sau de a cere certificatul verde pentru toate activităţile pe care le avem în România, la orice activitate unde intrăm în contact cu persoanele, să avem acest certificat verde, activităţi economice. Şi dacă dorim în continuare să avem economia deschisă, cred că este o măsură care ar ajuta foarte mult. Nu am discutat, încă, despre a reduce numărul orelor de funcţionare în weekend, acest lucru nu s-a discutat, dar ne uităm la toate măsurile. Eu spun că a avea certificatul verde pentru orice activitate economică este un pas important şi ne gândim la acest lucru”, a declarat Florin Cîţu.

Citește și:  Franţa critică Germania după impunerea restricţiilor la frontieră

În România, zilnic se vaccinează aproximativ 50 000 de persoane, însă, numărul cazurilor noi se menține ridicat.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 15.828 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), dintre care 295 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

Autoritățile nu au aprobat carantina pentru București și Ilfov, dar au anunțat controale mai severe. De astăzi, 15 octombrie, certificatul Covid a devenit obligatoriu în relațiile de muncă în mai multe state din Europa.

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

34 − 26 =

Close