Israel

Hamas susține că Israelul a bombardat un spital din Gaza, ucigând 500 de persoane. IDF prezintă dovezi că e vorba de o rachetă a teroriștilor

Asculta informatia

Miercuri dimineață, autoritățile israeliene au publicat noi imagini și dovezi că spitalul din Gaza lovit marți seară a fost din cauza unei rachete lansate împotriva Israelului de către organizația teroristă Jihadul Islamic, din proximitatea spitalului.

„La ora 18:59, Jihadul Islamic a tras un tir de aproximativ 10 rachete dintr-un cimitir din apropiere. În acel moment, la ora 18:59, s-a raportat o explozie la spitalul din orașul Gaza.
Potrivit informațiilor noastre, Hamas a verificat rapoartele, a înțeles că a fost o rachetă a Jihadului Islamic care a ratat focul – și a decis să lanseze o campanie mediatică globală pentru a ascunde ceea ce s-a întâmplat cu adevărat. Au mers până la exagerarea numărului de victime”, se arată într-un comunicat IDF.

De asemenea, IDF a publicat o interceptare telefonică a doi lideri Hamas care vorbesc despre lansarea ratată a rachetei de către Jihadul Islamic – https://videoidf.azureedge.net/e67ae402-79e2-4e8c-a6a5-d32da01ccf80

Israelul acuză deopotrivă și marile trusturi de presă internaționale – CNN, BBC, The New York Times – pentru preluarea informațiile eronate de la Hamas, care controlează Gaza, fără a le verifica și din alte surse, astfel provocând mari manifestați în Iordania, Irak, Liban, Turcia, oamenii luând cu asalt ambasadele Israelului, SUA și sedii NATO.

Citește și:  Israelul şi-a doborât recordul de infectări zilnice cu virusul SARS-COV-2
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Close