Orientul mijlociu

Hamas şi Jihadul islamic confirmă acordul de încetare a focului în Gaza

Asculta informatia

Mişcările islamiste palestiniene Hamas şi Jihadul islamic confirmă acordul de încetare a focului în Gaza, relatează joi AFP, potrivit agerpres.  

Cabinetul de securitate israelian a aprobat încetarea focului cu Hamas în Gaza.

Încetarea focului are la bază o propunere a Egiptului, care a promis că militanţii din Fâşia Gaza vor înceta să mai lanseze rachete dacă Israelul ar recurge la o încetarea focului.

Acordul de încetare a focului va intra în vigoare vineri la 02.00 (23.00 GMT joi). Mişcările islamiste palestiniene Hamas şi Jihadul islamic au confirmat acordul.

Forţele israeliene şi militanţii din Fâşia Gaza au început să lanseze rachete în urmă cu aproape două săptămâni, după zile de tensiuni cu privire la restricţiile din Ierusalim, accesul la locurile sfinte şi evacuarea familiilor palestiniene din casele din oraş.

Un număr de 232 de palestineni, printre care combatanţi Hamas, şi 12 israelieni şi-au pierdut viaţa de la începutul actualului conflict din Fâşia Gaza şi sudul Israelului, pe 10 mai. Cinci palestinieni au decedat joi din cauza loviturilor aeriene israeliene în Fâşia Gaza, a anunţat Ministerul Sănătăţii din această enclavă aflată sub controlul Hamas.

Citește și:  Violenţe între poliţia israeliană şi palestinieni la Ierusalim la începutul procesiunii funerare a jurnalistei postului Al-Jazeera
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

62 − 61 =

Close