Hackerii, puşi la încercare! Bătăile inimii, folosite ca amprentă – Europa News
TEHNOLOGIE

Hackerii, puşi la încercare! Bătăile inimii, folosite ca amprentă

Acest tip de identificare este considerat mai sigur decât amprenta sau recunoașterea facială. Bătăile inimii noastre sunt unice, dar și problemele etice ridicate de această nouă tehnologie sunt uriașe.

Dacă un hacker a obținut acces la datele dvs. ECG, le-ar putea folosi pentru a păcăli un dispozitiv de monitorizare a inimii. Eberz și un grup de cercetători de la Oxford au arătat că acest lucru a fost posibil în 2017, când au folosit date ECG falsificate pentru a păcăli o bandă produsă de compania Nymi în furnizarea unei autentificări frauduloase. Eberz spune că a fost destul de ușor.

Au codat semnalele ECG ale participanților ca fișiere audio și au introdus formele de undă rezultate din brăţara Nymi  atât de la laptop cât și de la un smartphone, spune Simon Eberz, cercetator asociat cu Universitatea din Oxford Departamentul de Informatică. 

„Bariera tehnologică pentru aceasta este practic zero. Costul total pentru hardware este probabil de aproximativ 20 de dolari.

Totuşi, Eberz consideră că dispozitivele biometrice ECG vor deveni mult mai greu de spart. A fost posibil cândva să păcălești scanerele cu o amprentă-matriță din latex a unui deget, spune el, dar dispozitivele sunt astăzi mult mai sofisticate.

Bătăile inimii oferă autentificare continuă. În timp ce introducem parole sau scanăm degetele, bătăile inimii ar putea trimite în mod eficient o parolă în fiecare secundă

Unii oameni de știință sunt chiar de părere că o bătaie de inimă ar putea fi mai eficientă decât amprenta pe care azi o folosim pentru deblocarea telefoanelor. Deja există start-up-uri care fabrică monitoare cardiace neinvazive ce pot detecta somnolența la volan sau autentifică userii la intrarea în facilități de înaltă securitate. Aceste monitoare ar putea înlocui, în cele din urmă, scanerele de amprente din smartphone-uri sau pe cele de acces.

Citește și:  De ce a picat Facebook luni seară ? – Dezvăluirile șocante ale unei angajate i-au făcut probleme lui Mark Zuckerberg
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close