Europa

Guvernul danez finanţează achiziţionarea de maşini electrice

Guvernul şi majoritatea parlamentară din Danemarca au fost de acord să acorde finanţare astfel încât cel puţin 775.000 de maşini electrice şi hibride să circule pe drumurile din această ţară până în 2030, transmite Reuters, via agerpres.

Este cea mai recentă măsură luată de autorităţile de la Copenhaga pentru a-şi îndeplini ţinta ambiţioasă de a reduce cu 70% emisiile de gaze cu efect de seră în 2030.

De asemenea, obiectivul mai amplu al Guvernului este ca până în 2030 să circule pe drumurile din Danemarca un milion de maşini cu emisii scăzute sau zero, dar actualul acord asigură finanţare pentru primele 775.000.

În prezent sunt doar circa 20.000 de maşini electrice în Danemarca, o fracţiune din cele 2,7 milioane de maşini care circulă în prezent pe drumurile din această ţară.

„Maşina electrică medie va fi semnificativ mai ieftină în următorii ani”, a afirmat Morten Boedskov, ministrul însărcinat cu sistemul fiscal.

Planul, pentru care Guvernul va pune deoparte 2,5 miliarde de coroane daneze (407,62 milioane de dolari), va fi revizuit în 2025, când se vor adopta noi măsuri, pentru a se ajunge la un milion de maşini cu emisii zero care să circule pe drumurile din Danemarca până în 2030.

Citește și:  DANEMARCA: Pedeapsă controversată cu închisoarea pentru o manifestantă împotriva restricţiilor
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close