Belgia

Guvernul belgian a anulat decizia de a închide teatrele, cinematografele şi sălile de spectacol

Asculta informatia

Guvernul belgian a anunţat miercuri că revine asupra deciziei de a închide teatrele, cinematografele şi sălile de spectacol, măsură ce fusese adoptată în scopul limitării răspândirii variantei Omicron a coronavirusului, informează AFP, potrivit agerpres.

Consiliul de Stat, cea mai înaltă instanţă administrativă din Belgia, a suspendat închiderea spaţiilor din sectorul cultural în urma recursului unui producător de teatru. Măsura, anunţată pe 22 decembrie de premierul Alexander De Croo, a provocat revoltă în cercurile artistice din Belgia.

Premierul De Croo a dat publicităţii miercuri seară, pe contul său de Twitter, un comunicat de presă în care a anunţat retragerea controversatei măsuri.

Comitetul consultativ, care reuneşte lideri federali şi regionali, ‘a luat astăzi act (…) de recenta decizie a Consiliului de Stat. Comitetul a decis restabilirea condiţiilor pentru sectorul cultural pe care le-a stabilit în şedinţa din 3 decembrie: doar locuri pe scaune, purtarea obligatorie a măştii, utilizarea CST (Covid Safe Ticket, certificatului sanitar), de la 50 la maximum 200 de spectatori’.

„Aceste condiţii se vor aplica şi în cinematografe şi în sectorul evenimentelor’ şi ‘vor intra în vigoare mâine’, joi, precizează textul.

Consiliul de Stat a fost sesizat de producătorul unui spectacol programat de marţi până joi la Auderghem, una din municipalităţile din Bruxelles.

Autorităţile nu au demonstrat ‘cum sălile de spectacol din sectorul cultural sunt locuri deosebit de periculoase pentru sănătatea şi viaţa oamenilor prin promovarea răspândirii coronavirusului până în punctul în care să fie necesar să ordone închiderea’ lor, potrivit Consiliului de Stat.

Câteva mii de persoane, 5.000 conform poliţiei, au manifestat duminică la Bruxelles pentru a cere revocarea acestei măsuri.

Citește și:  Organizatorul orgiei gay din Bruxelles afirmă că politicieni din 9 țări participă frecvent la petrecerile sale

Anumite teatre şi numeroase cinematografe, în special din Bruxelles, Namur şi Liege, au decis să rămână deschise, sfidând interdicţia.

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

45 − 35 =

Close