ReligieRomania

Guvernul a decis. Ce se întâmplă cu slujbele de Crăciun anul acesta

Asculta informatia

Slujbele de Crăciun se vor putea desfășura atât în interiorul, cât și în afara bisericilor cu respectarea măsurilor de protecție sanitară. Anunțul a fost făcut de Antonel Tănase, secretarul general al Guvernului.

Secretarul general al Guvernului a dat vestea prin intermediul unui mesaj pe Facebook.

Antonel Tănase a scris, într-un mesaj publicat pe pagina sa de Facebook, că autoritățile și reprezentanții Bisericii lucrează la a găsi soluții pentru a respecta regulile privind protejarea împotriva răspândirii coronavirusului, în timpul sărbătorilor.

„Am vorbit săptămâna aceasta cu reprezentanții Secretariatului de Stat pentru Culte și cu cei ai Departamentului pentru Situații de Urgență. Identificăm împreună soluții prin care Crăciunul să poată fi sărbătorit creștinește la biserică. Reprezentanții cultelor religioase susțin şi ei că trebuie să se respecte toate măsurile de combatere a pandemiei, deoarece suntem cu toții conștienți de nevoia de a proteja sănătatea românilor. Astfel, cu respectarea măsurilor de protecție sanitară, slujbele de Crăciun se pot desfășura atât în interiorul, cât și în afara bisericilor. Doamne ajută”, este mesajul postat pe Facebook de secretarul general al Guvernului, Antonel Tănase.

Slujba de Paște, fără enoriași

Anul acesta, din cauza pandemiei de coronavirus, slubja de Paște a fost oficiată fără enoriași. Lumina Sfântă a ajuns în casele credincioșilor de preoții și voluntarii care au mers pe străzi cu lumânări aprinse. Cei mai mulți oameni au respectat sfaturile autorităților și au așteptat lumina la porți sau la intrarea în blocuri. Polițiștii au asigurat ordinea pe străzi au respectat cu sfințenie tradiția pascală.

Citește și:  Cîțu cere Bisericii să se implice în campania de vaccinare
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

91 − 88 =

Close