Gunoiul de Macron: “Pe cei nevaccinați vreau să-i enervez. Aceasta este strategia” – Europa News
EuropaFranta

Gunoiul de Macron: “Pe cei nevaccinați vreau să-i enervez. Aceasta este strategia”

 Emmanuel Macron a declarat ieri într-un limbaj de cartier că a vrut să-i “enerveze” pe cei nevaccinați prin introducerea unei noi legislații care să le interzică accesul în locurile publice, potrivit Daily Mail.

Ieșirea isterică a avut loc după ce legea Certificatului vaccinal a căzut la milimetru în Camera Deputataților a Parlamentul francez. Reputata jurnalistă Rodica Oltean a relatat succint:

O primă victorie a opoziției ieri noapte în Adunarea Națională (camera inferioară a Parlamentului francez).
MACRON și omul lui, Olivier Véran, ministrul sănătății, au eșuat în tentativa de a vota, noaptea ca hoții, în timp ce francezii dormeau iar presa era absentă din hemiciclu, Certificatul vaccinal.

Deputatul Nicolas Dupont-Aignan a transmis revoltat chiar din Parlament: Franța a devenit o Republică Bananieră! Dar nu vom ceda!

Comentariul de cartier al lui Macron a stârnit reacții de condamnare din partea rivalilor din opoziție cu mai puțin de 4 luni înainte de următoarele alegeri prezidențiale.

„Pe cei nevaccinați, chiar vreau să-i enervez. Și astfel, vom continua să o facem, până la sfârșit. Aceasta este strategia”, a declarat Macron pentru ziarul Le Parisien într-un interviu publicat marți seara târziu.

Franța a pus în aplicare anul trecut un certificat de sănătate care împiedică persoanele fără un test PCR sau o dovadă de vaccinare să intre în restaurante, cafenele și alte locuri.

Guvernul vrea să îl transforme într-un pașaport pentru vaccinuri, ceea ce înseamnă că doar cei vaccinați pot avea un permis de sănătate.

Legislația va elimina opțiunea de a prezenta un test negativ, interzicând efectiv accesul persoanelor nevaccinate în localurile de ospitalitate sau în trenuri.

Într-un interviu deosebit de sarcastic, președintele francez a declarat că urmărește să îi irite pe cei nevaccinați pentru a-i supune, mai degrabă decât să îi adune și să îi urmărească penal.

Citește și:  Pescarii francezi s-au strâns cu bărcile lor în faţa insulei Jersey

„Nu îi voi trimite (pe cei nevaccinați) la închisoare, nu voi vaccina cu forța. Așa că trebuie să le spunem: de la 15 ianuarie, nu veți mai putea merge la restaurant, nu veți putea bea o cafea, nu veți putea merge la teatru, la cinema…”.

Revolta din Parlament:

În locul lui Macron n-aș vrea să enervez francezi liberi cu sângele pur. Ultima oară n-a ieșit bine pentru conducere.

Ar putea fi o imagine cu 1 persoană şi text care spune „ON PENSAIT AVOIR TOUT ENTENDU! 05968 MACRON VEUT "EMMERDER LES NON-VACCINÉS"!”

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close