Africa

Guineea: Un nou caz de EBOLA spulberă orice speranţă privind lichidarea focarului

Un caz de Ebola a fost diagnosticat în Guineea, a declarat vineri un purtător de cuvânt al Agenţiei de sănătate din această ţară africană, spulberând speranţele autorităţilor de a declara ţara liberă de virus, informează dpa, potrivit agerpres.

Cazul a fost depistat joi în oraşul sud-estic Soulouta, la mai puţin de 20 de kilometri de locul unde actualul focar izbucnise în luna februarie.

În total, 15 persoane au fost testate pozitiv pentru Ebola în această ţară din Africa de Vest şi nouă au murit de la apariţia focarului.

Acesta a marcat prima reapariţie a virusului în Guineea după cea mai letală epidemie a bolii, care a ucis peste 11.000 persoane în Guineea, Liberia şi Sierra Leone între 2013 şi 2016.

Un focar de Ebola este de obicei declarat încheiat odată cu trecerea a 42 de zile de la cel de-al doilea test negativ al probelor de sânge de la ultimul caz confirmat.

Guineea a demarat o campanie de vaccinare pentru a limita răspândirea virusului, care provoacă episoade severe de vărsături şi diaree şi se răspândeşte în urma contactului cu lichidele corporale ale persoanelor infectate.

„M-a întristat să aud despre cazul de Ebola raportat în Guineea … Rămânem în alertă maximă – sprijinind autorităţile sanitare din Guineea în eforturile de supraveghere şi de pregătire în zonele învecinate”, a declarat pe Twitter directoarea regională pentru Africa a OMS, Matshidiso Moeti. 

Citește și:  Congo: Nou caz de Ebola
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close