Africa

Guineea: Sfârşitul epidemiei de Ebola urmează să fie anunţat sâmbătă

Guineea şi Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) se pregătesc să anunţe sâmbătă sfârşitul epidemiei de febră hemoragică Ebola care a reapărut în urmă cu câteva luni în această ţară din Africa de Vest, au declarat joi ministrul Sănătăţii din Guineea, Remy Lamah, şi OMS, potrivit AFP, scrie agerpres

Lamah a subliniat rapiditatea cu care, dacă nu apare un caz nou până sâmbătă, serviciile de sănătate au reuşit să pună capăt epidemiei, anunţată oficial în februarie, prin comparaţie cu cel mai grav focar de Ebola de la identificarea virusului în 1976, care a afectat Africa de Vest în perioada 2013-2016

De la reapariţia sa, Ebola a provocat cinci decese, a indicat biroul OMS din Guineea; Au identificate 23 de cazuri de contaminare, dintre care 16 au fost confirmate, iar şapte sunt probabile.

Între sfârşitul anului 2013 şi 2016, Ebola a făcut peste 11.300 de victime, în principal în Guineea, Liberia şi Sierra Leone, trei dintre cele mai sărace ţări din lume.

„Ne pregătim în următoarele zile să vă anunţăm încetarea circulaţiei virusului Ebola, chiar pe data de 19 iunie 2021”, a declarat Lamah în timpul unei videoconferinţe a OMS.

„Această importantă ceremonie este planificată în regiunea Nzérékoré şi ne bazăm pe prezenţa tuturor celor care au dat dovadă de curaj în timpul acestei epidemii şi a comunităţilor locale”, a declarat el reporterilor.

La fel ca în decembrie 2013, regiunea Nzérékoré (sud-est), la graniţa dintre Guineea şi Liberia, este punctul central al acestei epidemii.

Citește și:  Congo a început campania de vaccinare împotriva Ebola
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Close