Romania

Grup de austrieci, off-road cu zeci de mașini și elicopter în pădurile Bistriței. Fac ce vor în arii protejate românești

Asculta informatia

Mai mulți amatori de excursii off-road din Austria poposesc zilele acestea în Bistrița-Năsăud. Se pare că an de an aceștia vin în România pentru excursii off-road în munții din județ.

În jur de 50 de mașini de teren modificate și echipate pentru off-road au acaparat zona Lac Sigmir zilele acestea. Posesorii lor sunt cazați la un hotel din zonă, unde a putut fi văzut inclusiv un elicopter, probabil pus la dispoziție grupului de amatori de senzații tari.

Este vorba despre un grup de austrieci, care, pare-se, vin an de an în România pentru a face excursii în munți. Grupul ar intenționa să ajungă astăzi în Munții Rodnei prin zona Telciu.

Legislația în vigoare limitează însă destul de serios accesul cu mașinile de teren în păduri și pe pajiști și mai ales în parcurile naționale. Accesul off-road și enduro este interzis în ariile naturale protejate, pedepsindu-se cu amenzi cuprinse între 5.000 și 10.000 de lei potrivit legislației în vigoare, scrie bistriteanul.ro.

Citește și:  În sfârșit, vine iarna: Meteorologii anunță ninsori
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

75 − 74 =

Close