GRECIA: Valul de caniculă va continua şi săptămâna viitoare – Europa News
Europa

GRECIA: Valul de caniculă va continua şi săptămâna viitoare

Valul de căldură care se manifestă în Grecia de la începutul acestei săptămâni aduce temperaturi în jurul valorii de 40 de grade Celsius în cursul weekendului şi va continua şi săptămâna viitoare, transmite vineri DPA, potrivit agerpres.   

Conform anunţului făcut vineri de meteorologii greci, în cursul săptămânii viitoare temperaturile în regiuni din centrul Greciei vor atinge 45 de grade Celsius, iar în timpul nopţii, temperaturile din zonele urbane nu vor cooborî sub 30 de grade Celsius.

Acest val de căldură este unul dintre cele mai lungi din ultimele decenii, conform declaraţiilor meteorologilor. Temperaturile nu vor scădea sub 40 de grade Celsius pe timpul zilei înainte de data de 8 august.

Apărarea Civilă a dispus oprirea sau reducerea pe cât posibil a muncii fizice în exterior în această perioadă.

Medicii i-au sfătuit pe localnici dar şi pe turişti să se ferească de soare şi să nu consume alcool. De asemenea, pentru a combate efectele caniculei, oamenii sunt încurajaţi să facă duşuri dese şi să poarte haine din bumbac, lejere, în culori deschise.

Citește și:  Toate punctele de frontieră între Bulgaria şi Grecia, cu excepţia celui de la Koulata-Promachonas, vor fi închise până la 29 iulie
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close