Grecia lansează sezonul turistic cu peste 200 de zboruri internaţionale – Europa News
Europa

Grecia lansează sezonul turistic cu peste 200 de zboruri internaţionale

Grecia a lansat la 1 iulie sezonul turistic special cu sosirea a 235 de zboruri internaţionale pe aeroporturile din Atena şi din insule, în prima zi de miercuri considerată drept un succes, relatează EFE, via agerpres.

Doar în insula Creta, cea mai mare din ţară, era programată sosirea a 40 de zboruri venite din Germania, Elveţia, Republica Cehă şi Polonia cu un total de 4.000 de turişti.

Primul avion a ajuns la 08:00 ora locală din Cehia şi a fost primit pe pistă cu bolte de apă şi grupuri folclorice care au interpretat cântece tradiţionale pentru a le ura bun venit primilor pasageri ai sezonului post-izolare.

Potrivit directorului aeroportului din Heraklion, Yorgos Pliakas, între cei 167 de pasageri de pe zborul spre Creta s-au realizat în mod aleator 20 de teste pentru COVID-19. „Turismul în Creta începe în mod dinamic. Este încurajator să vedem că toate zborurile sunt pline”, a spus Pliakas.

Turiştii care au ajuns miercuri în Grecia au completat un formular de localizare a pasagerilor cu 48 de ore înainte de a veni în această ţară şi care este disponibil pe aplicaţia Visit Greece şi pe site-ul travel.gov.gr.

Potrivit purtătorului de cuvânt al guvernului, Stelios Petsas, acest formular serveşte la depistarea pasagerilor susceptibili de a fi supuşi unui test.

Turiştii care au fost deja supuşi unui test de COVID-19 vor trebui să aştepte rezultatul timp de 24 de ore la adresa aleasă ca destinaţie a călătoriei.

În ceea ce priveşte testarea, autorităţile elene au anunţat că de miercuri se vor efectua doar teste aleatorii pentru COVID-19 şi nu vor mai exista teste obligatorii pentru turiştii veniţi din ţări specifice.

Citește și:  Biserica Ortodoxă a Greciei se revoltă împotriva carantinei impuse de Bobotează

De la 1 iulie, toţi turiştii care vin dintr-un teritoriu al Uniunii Europene, din ţările asociate spaţiului Schengen, sau dintr-un stat inclus pe lista comunitară privind cele 14 ţări considerate sigure, vor putea călători în Grecia.

Rămân excluse până la 15 iulie zborurile directe dinspre şi spre Grecia venite din Marea Britanie, Turcia şi Suedia.

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close