Europa

Grecia îşi laudă protocoalele de sănătate în aşteptarea turiştilor străini

Ministrul elen al turismului, Haris Theoharis, a vorbit de o deschidere sigură a industriei turismului grec şi a subliniat că „Grecia va găzdui turişti în siguranţă”, într-un interviu acordat duminică agenţiei de ştiri Atena-Macedonia (ANA), potrivit agerpres.

„În Grecia vom avea grijă de fiecare turist ca şi cum ar fi un membru al familiei noastre, dar am demonstrat totodată şi că suntem pionieri în ceea ce priveşte implementarea protocoalelor de sănătate”, a spus ministrul.

După ce a menţionat în repetate rânduri ”certificatul verde digital”, care va contribui semnificativ la creşterea fluxului de turişti care intră în ţară, Theoharis a lăsat deschisă posibilitatea ca turiştii străini să sosească în Grecia înainte de 14 mai.

„Dacă totul decurge bine în ceea ce priveşte pandemia, Grecia va putea primi turişti chiar mai devreme”, a spus el, adăugând că în cadrul ministerului deja au loc discuţii despre deschiderea treptată a călătoriilor din UE, SUA, Regatul Unit, Serbia şi Emiratele Arabe Unite.

În ceea ce priveşte desfăşurarea anului turistic, Theoharis şi-a exprimat optimismul, spunând că 2021 va fi mai bun decât anul precedent şi, în acelaşi timp, va deschide calea pentru dezvoltarea şi relansarea Greciei.

Citește și:  Salonic: 324 kg de cocaină capturata in centrul orasului
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Close