Romania

Gramezi de pesti morti pe canalul Bega, nu departe de Timisoara. Garda de Mediu acopera marii poluatori

Asculta informatia

O multime de pesti morti plutesc pe canalul Bega, nu departe de Timisoara. Stau marturie imaginile surprinse la ecluza de la Uivar trimise pe adresa redactiei de un cititor opiniatimisoarei.ro.

Pesti de diferite marimi zac morti in vegetatie si au fost observati de biciclistii care au trecut prin zona.

Cei care au descoperit dezastrul au anuntat Garda de Mediu si reprezentantii Apelor Romane Banat.

Acestia spun ca nu este vorba de poluare si ca de vina a fost furtuna de saptamana trecuta care a adus averse de ploaie insemnate.

Se intampla cand sunt ploi abundente, statia de epurare din zona nu face fata, iar toata apa pluviala este deversata direct in Bega. Se creeaza un mic soc pentru pestii din zona. O parte dintre pestii din aval de statie mor. O parte dintre ei au fost dusi de apa si au ajuns in zona Uivar. Stiam ca ne vom confrunta cu o astfel de situatie dupa furtuna de saptamana trecuta, iar la Sanmartinul Maghiar am montat un baraj plutitor sa nu ajunga pestii morti pana la sarbi. Ne-am temut ca ar putea fi mai grav, dar nu este. Nu e vorba de nicio poluare”, a explicat pentru opiniatimisoarei.ro Cristian Ciocan Moisescu, director executiv al Administratiei Bazinale de Apa Banat.

Chiar ne cred atat de prosti cei de la garda de mediu si Apele Romane Banat ?????

In realitate cantitatea mare de ploaie incarca mult canalele adiacente care se revarsa in bega, prin aceste canale curg cantitati mici de apa, dar apa poluata puternic, insa cand ploua cantitatea de apa creste considerabil si clar ca introduce mai multa poluare pe BEGA, din aceste cauze mor acei pesti (poluare masiva). Restul e asa sa nu zica ca nu au verifica si ei.

Citește și:  Șmecherașul Bobiță și fraierii de români

De fapt protejeaza interesele (gen statia de epurare de la Lugoj, sau fermele care deverseaza ce apuca pe Timis si Bega si tot asa…).

Sper pana la urma sa vina EU cu amenzi foarte mari, poate atunci se ma schimba ceva.
Nu uitati sunt multe tari unde oamenii traiesc din pescuit si asteapta cu nerabdare anotimpul ploios, unde cad cantitati mult mai mari de apa, pentru ca ajuta la inmultirea pestilor.

La noi e invers cand ploua mai tare mor 🙂 ce gluma buna…

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 1

Close