Google riscă o nouă amendă în Rusia pentru filtrarea insuficientă a conţinuturilor interzise – Europa News
RusiaTEHNOLOGIE

Google riscă o nouă amendă în Rusia pentru filtrarea insuficientă a conţinuturilor interzise

Rusia a deschis un dosar împotriva companiei americane Google pentru neeliminarea conţinuturilor interzise din rezultatele motorului său de căutare, relatează luni agenţiile Reuters şi EFE, via agerpres.

Potrivit organismului rus de reglementare în sectorul comunicaţiilor Roskomnadzor, Google nu a eliminat circa 30% din ”conţinuturile periculoase”, prin urmare a fost deschis un ”dosar administrativ” care ar putea conduce la o acţiune în instanţă împotriva acestei companii şi la amendarea ei cu până la 5 milioane de ruble (65.670 de dolari).

Legislaţia rusă interzice, printre altele, difuzarea de informaţii care conţin propagandă de război, incitare la ură etnică, rasială sau religioasă, care neagă valorile familiei ori promovează relaţiile sexuale ne-tradiţionale, precum şi cele care incită la prostituţie, consum de droguri, ţigări sau alcool, conţinuturi suicidare, extremiste, pornografice etc.

Dar Google nu ar fi acum la prima sancţiune în Rusia, fiind deja amendată de trei ori de Roskomnadzor pentru nefiltrarea conţinuturilor interzise de legislaţia rusă.

Potrivit Reuters, Google nu a comentat deocamdată despre noul avertisment.

Pe de altă parte, în parlamentul rus a fost prezentat săptămâna trecută un proiect legislativ menit să restricţioneze accesul la internet în Rusia pentru platformele social-media acuzate că discriminează mass-media ruse.

Reţeaua LinkedIn a Microsoft a fost deja blocată în Rusia după ce un tribunal a stabilit că aceasta a încălcat normele ruseşti privind stocarea datelor, adoptate în anul 2015 şi care prevăd că toate datele cetăţenilor ruşi trebuie stocate în Rusia.

Citește și:  RUSIA: 7,7 milioane de persoane au fost vaccinați ANTI-COVID
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close