Rusia

Google obligat să plătească o amendă uriaşă in Rusia

Asculta informatia

Un tribunal rus a condamnat joi la plata unei amenzi de 11 milioane de ruble (peste 126.000 de euro la cursul actual) gigantul tehnologic american Google pentru că nu a suprimat conţinuturi „interzise” despre ofensiva rusă în Ucraina, relatează AFP, potrivit agerpres.

Serviciul de presă al tribunalelor din Moscova a precizat pe contul său Telegram că Google a fost condamnat în urma a două plângeri separate depuse de Roskomnadzor (Serviciul federal rus pentru control în domeniul comunicaţiilor, al tehnologiilor informaţionale şi mass-media) pentru că gigantul american nu a suprimat de pe platformele sale conţinuturi considerate ilegale în Rusia.

Companiei americane i s-a reproşat în special publicarea pe YouTube a înregistrării video a unei presupuse convorbiri telefonice între militari ruşi şi rudele lor în care soldaţi ruşi se plângeau de importante pierderi umane în rândurile lor, au informat agenţiile de presă ruse.

Un alt videoclip difuzat pe Youtube este considerat ilegal în Rusia pentru că conţinea apeluri ale grupului radical ucrainean ‘Pravîi sektor’ la organizarea de atentate şi acte de sabotaj pe teritoriul rus, potrivit aceloraşi agenţii de presă ruse.

Rusia a promis la începutul lunii aprilie represalii după închiderea contului YouTube al Dumei de Stat – camera inferioară a parlamentului rus. Numeroase canale media pro-Kremlin şi conturi ale unor oficiali ruşi au fost de asemenea blocate pe YouTube.

Roskomnadzor a acuzat în martie Google şi YouTube de activităţi „teroriste”, prefigurând o posibilă blocare în Rusia a site-ului, aşa cum s-a întâmplat cu Twitter, Instagram şi numeroase media independente după ofensiva în Ucraina.

Autorităţile ruse au înăsprit arsenalul juridic pentru a controla comunicările despre conflictul din Ucraina, ameninţând cu pedepse de până la 15 de închisoare pe cei care difuzează „informaţii false” despre armata rusă.

Citește și:  Un avion s-a prăbuşit în regiunea Tatarstan, la scurt timp după decolare. 19 persoane au murit, iar alte trei sunt rănite
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

24 − 18 =

Close