Franta

Giscard d’Estaing a fost externat din spitalul unde a fost diagnosticat cu ‘infecţie uşoară la plămâni’

Fostul preşedinte francez Valéry Giscard d’Estaing, spitalizat luni la Paris, a fost externat şi se află din nou la reşedinţa sa, au indicat joi surse oficiale.

Giscard d’Estaing, în vârstă de 94 de ani, ‘a fost externat astăzi din spitalul Georges Pompidou (din Paris) şi a ajuns la domiciliul său’, a transmis cabinetul său într-un mesaj către AFP.

Fostul preşedinte ‘se simte bine’ şi ‘nu face obiectul unei supravegheri speciale’, a adăugat aceeaşi sursă.

Giscard d’Estaing, preşedinte al Franţei între 1974 şi 1981, a fost internat luni la spitalul Georges Pompidou, unde i-a fost diagnosticată ‘o infecţie uşoară la plămâni’.

Medicii au îndepărtat totuşi posibilitatea unei infecţii cu noul coronavirus, potrivit cabinetului său, care a vorbit atunci despre ‘un tratament de câteva zile’.

Una din cele mai recente apariţii publice ale lui Giscard d’Estaing datează din 30 septembrie 2019, de la funeraliile unui alt preşedinte francez, Jacques Chirac, fostul său prim-ministru între 1974 şi 1976, desfăşurate la Biserica Saint-Sulpice din Paris.

Giscard d’Estaing urmează să fie audiat în săptămânile următoare în ancheta privind plângerea depusă în mai de o jurnalistă germană, care l-a acuzat că i-a atins fesele cu ocazia unui interviu luat fostului preşedinte anul trecut.

Citește și:  Franța: Vaccinarea obligatorie, prin constrângere.
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close