Italia

Giorgia Meloni îşi exprima ‘profunda tristeţe’ după naufragiul unei ambarcaţiuni lângă coasta Italiei şi se angajează să combată migraţia ilegală

Asculta informatia

Şefa guvernului italian, Giorgia Meloni, şi-a exprimat duminică „profunda tristeţe” după ce în jur de 40 de migranţi au murit în naufragiul ambarcaţiunii lor lângă coasta Italiei şi a promis că va pune capăt migraţiei ilegale pe mare, pentru a preveni producerea de noi astfel de tragedii, informează Reuters, potrivit agerpres

„Prim-ministrul Giorgia Meloni şi-a exprimat profunda tristeţe pentru atât de multe vieţi omeneşti curmate de traficanţii de fiinţe umane”, anunţă un comunicat al biroului său de presă.

„Guvernul (italian) s-a angajat să prevină plecările (de migranţi) şi odată cu ele producerea unor astfel de tragedii şi va continua să facă acest lucru, cerând în primul rând colaborare maximă din partea ţărilor de origine şi a celor de unde pleacă migranţii”, adaugă comunicatul.

Circa 40 de migranţi, printre care un nou-născut de câteva luni, au murit după ce ambarcaţiunea lor a naufragiat nu departe de oraşul italian Crotone, în regiunea Calabria (sud), au anunţat duminică, într-o nouă actualizare, media italiene.

Acest nou naufragiu intervine la numai câteva zile după ce Parlamentul italian a adoptat noi reguli controversate cerute de guvernul dominat de extrema dreaptă.

Joi, Parlamentul italian a adoptat o hotărâre de guvern care limitează acţiunile navelor cu migranţi la bord. Conform reglementării, navele trebuie să ceară „fără întârziere” permisiunea de a intra într-un port după ce salvează migranţi din Marea Mediterană, fără a mai căuta alte ambarcaţiuni cu refugiaţi. Până acum, navele folosite de organizaţii neguvernamentale navigau timp de mai multe zile în larg, efectuând frecvent serii de operaţiuni de salvare înainte de a se îndrepta spre nord, către Italia.

Citește și:  Restricţiile anti-Covid au fost relaxate în mai multe regiuni din Italia

Reglementarea este o componentă a eforturilor guvernului de la Roma de a limita activităţile despre care premierul Giorgia Meloni afirmă că încurajează migranţii să rişte traversarea pe mare, din Africa de Nord în Italia.

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

61 − 58 =

Close