Germania

Germaniis-au săturat să mai strângă cureaua: zeci de mii de oameni au protestat împotriva Guvernului!

Asculta informatia

Populaţia germană s-a săturat să mai suporte costurile ridicate provocate de deciziile Guvernului. Astfel, zeci de mii de oameni au ieşit în stradă sâmbătă în şase oraşe, pentru a cere o distribuire mai corectă a fondurilor guvernamentale mobilizate în răspuns la creşterea preţurilor la energie şi a costului vieţii.

La Berlin, Dusseldorf, Hanovra, Stuttgart, Dresda şi Frankfurt pe Main, protestatarii au mărşăluit purtând pancarte cu solicitări de la reducerea inflaţiei până la renunţarea la energia nucleară şi majorarea subvenţiilor la energie pentru cei săraci.

Nemţii cu venituri mici au cerut sprijin

24.000 de oameni au participat la aceste marşuri, iar poliţia a comunicat că 1800 de protestatari s-au reunit la Berlin.

Vrem să arătăm că avem nevoie urgentă de o asistenţă financiară pentru cetăţeni care să fie echilibrată sub aspect social. Guvernul face multe, dar distribuie fondurile cu stropitoarea. Oamenii cu venituri mai mici au nevoie de mai mult sprijin decât cei înstăriţi”, a subliniat Andrea Kocsis, vicepreşedintă a ver.di, unul dintre sindicatele care au organizat protestele.

„Consider că ar fi mai bine dacă am distribui într-un mod mai corect. Sunt milionari care spun că vor să plătească impozite mai mari. Nu văd să se întâmple nimic pe acest front”, a remarcat Ulrich Franz, unul dintre protestatarii de la Berlin.

Guvernul, ajutor de 200 miliarde de euro

Reamintim că, recent, Guvernul de la Berlin a aprobat un pachet de sprijin în sumă de 200 miliarde de euro menit să protejeze companiile şi gospodăriile de impactul creşterii explozive a preţurilor la energie, care a făcut ca în septembrie inflaţia să atingă cel mai ridicat nivel înregistrat de peste 25 de ani în Germania, 10,9%.

Citește și:  Cinci copii, găsiți degerați în camionul unui șofer român

Ce înseamnă aceste pachet de ajutor:

  • acordarea, o singură dată, a unei sume care să acopere o factură lunară la gaze pentru gospodării şi întreprinderile mici şi medii,
  • un mecanism de limitare a preţurilor, din martie.
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

88 − 82 =

Close