Germanii s-au săturat de restricţii! Proteste de amploare in toata tara – Europa News
Germania

Germanii s-au săturat de restricţii! Proteste de amploare in toata tara

Peste 20.000 de persoane au participat luni seara în Germania la proteste împotriva restricţiilor impuse de autorităţi pentru a gestiona pandemia de COVID-19, informează dpa, potrivit agerpres.

În timp ce multe din proteste obţinuseră în prealabil autorizaţia de organizare, au fost şi câteva neautorizate şi, prin urmare, ilegale.

Landul Mecklenburg-Vorpommern din nord-estul Germaniei este un punct important în care s-au concentrat demonstraţiile în ultimele săptămâni.

În total, au fost organizate luni proteste în aproximativ 20 de oraşe şi orăşele din Germania, potrivit poliţiei.

În Rostock, câteva mii de persoane au mărşăluit prin centrul oraşului, potrivit estimărilor poliţiei. Protestul a fost permis atât timp cât participanţii aveau acoperite gura şi nasul. Cu toate acestea, aceste reguli au fost ignorate de mulţi participanţi.

Un alt protest important a avut loc la Nuernberg, în landul Bavaria din sudul Germaniei. Poliţia a estimat o participare de aproximativ 3.000 de persoane, dublu faţă de aşteptări.

Alte proteste organizate în Bavaria au avut loc la Ansbach, aproximativ 900 de persoane, şi Bayreuth, aproximativ 800 de protestatari.

În multe regiuni ale acestui land municipalităţile au interzis evenimentele de protest sau au ameninţat cu amenzi în cazul unor proteste neautorizate.

La Potsdam au protestat câteva sute de persoane. A avut loc şi o contra-demonstraţie, la care a participat şi primarul Mike Schubert, dar autorităţile nu au furnizat estimări ale numărului participanţilor.

În landul Turingia poliţia a declarat că peste 8.000 de persoane au participat luni seara la mai multe proteste neautorizate. Cel mai mare protest a avut loc în oraşul Gera, unde au fost 2.000 de protestatari.

Citește și:  GERMANIA cere suplimentarea prezenţei NATO în estul Europei, pentru descurajarea Rusiei

În landul Baden-Württemberg din sud-vestul Germaniei s-au înregistrat, de asemenea, cifre similare privind participarea la protestele de luni seara împotriva politicilor guvernamentale de combatere a pandemiei.

În oraşul Friedrichshafen, în jur de 2.000 de persoane au ieşit în stradă. Evenimentul, organizat spontan pe reţelele de socializare, nu era autorizat, de aceea mulţimea a fost dispersată, a spus un purtător de cuvânt al poliţiei.

De asemenea, grupuri de 10 – 50 de protestatari s-au adunat în mai multe părţi din centrul oraşului Mannheim.

În afara restricţiilor, revolta protestatarilor se îndreaptă şi împotriva intenţiei coaliţie guvernamentale de a adopta o lege care să impună obligativitatea vaccinării.

În Germania rata de vaccinare este de puţin peste 71%. Multe din persoanele vaccinate fac şi doza de rapel, dar o proporţie semnificativă a populaţiei, 25,8 %, nu este vaccinată. 

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close