EuropaReligie

OLANDA: Bisericile protestante avertizează cu privire la eutanasierea minorilor

Guvernul olandez și-a anunțat recent planurile de a permite eutanasierea copiilor bolnavi în stadiu terminal cu vârsta cuprinsă între 1 și 12 ani potrivit siteului,AO NEWS.

Într-o scrisoare adresată parlamentului, ministrul olandez al sănătății, Hugo de Jonge, a subliniat că „într-un număr mic de cazuri, îngrijirea paliativă nu este suficientă”, astfel că noua lege „ar împiedica unii copii să sufere deznădăjduit de mult și insuportabil”. Olanda permite deja eutanasierea copiilor care au peste 12 ani sau mai puțin de un an, atâta timp cât părinții își dau acordul. Acum se dorește extinderea acestei legi.

Bisericile protestante olandeze au trimis o scrisoare Camerei Reprezentanților, avertizând că „deși bolile grave, care pun viața în pericol, pot duce la situații complexe și supărătoare, copiii nu pot face o alegere independentă atunci când se confruntă cu sfârșitul activ al vieții”.

Bisericile protestante consideră că nu există suficiente garanții că persoanele cu dizabilități, cum ar fi persoanele cu demență severă, vor putea fi protejați de eventualele abuzuri ale interpretării legii eutanasiei.

Citește și:  Austria legalizează sinuciderea asistată
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Close