Germania

Germania:Apel pentru cazarea temporară a persoanelor fără adăpost în hotelurile goale pe perioada valului de ger

Asculta informatia

Temperaturile din Germania au scăzut sub pragul de îngheţ, iar îngrijorările pentru persoanele fără adăpost din această ţară cresc, în special în contextul în care pandemia de coronavirus aduce provocări suplimentare pentru centrele de cazare de urgenţă, relatează marţi DPA, si agerpres.

Numeroasele camere de hotel sunt însă libere în prezent din cauza măsurilor de lockdown şi ar putea oferi soluţii, iar voluntarii solicită ca astfel de spaţii să fie puse la dispoziţie în beneficiul oamenilor străzii.

„Din motive de igienă, clădirile nu mai pot fi ocupate ca în vremurile de dinainte de coronavirus. Ştim despre cazuri în care persoanele afectate evită cazarea de urgenţă de teama de a contracta coronavirus”, a declarat marţi Sandra Schuhmann, directoarea ramurii bavareze a organizaţiei caritabile Diakonie a bisericilor protestante germane.

Din acest motiv, organizaţia sa a apelat la autorităţile locale pentru a adăposti persoanele vulnerabile în astfel de clădiri existente, precum şi în altele, precum săli de sport şi hoteluri goale.

La Berlin, un serviciu condus de voluntari pentru a ajutorarea persoanelor fără adăpost în timpul perioadelor geroase are în prezent 1.426 de locuri pentru persoanele nevoiaşe – mai multe ca niciodată.

„Este un nivel nou, dar este totodată necesar, deoarece condiţiile au devenit considerabil mai grave”, a spus Stefan Strauss, purtător de cuvânt al departamentului de asistenţă sociale al administraţiei oraşului.

Criza coronavirusului a lăsat mulţi oameni fără posibilităţi de a sta la cald sau de a câştiga bani, a adăugat el.

Începând de marţi, oraşul Hanovra a pus la dispoziţie spaţiul colegiului comunitar, de la 7:30 la 18:00, a declarat o purtătoare de cuvânt a autorităţilor locale.

Citește și:  Kilometri intregi de cozi pe autostrazile din Germania si Cehia din cauza restrictilor sanitare

Cea mai mare parte a Germaniei este afectată în prezent de temperaturi sub 0 grade Celsius, prognozate să dureze pe tot parcursul săptămânii. În unele zone, ar urma să scadă până la minus 20 de grade Celsius, notează DPA.

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 69 = 70

Close