Germania

GERMANIA: Un medic dat în judecată după administrarea unui vaccin împotriva COVID la un copil de 9 ani

Un doctor din oraşul german Augsburg (sud) a fost concediat de la un centru de vaccinare şi a fost adus în faţa instanţei după administrarea unui vaccin împotriva coronavirus la un copil cu vârsta de 9 ani, relatează dpa, potrivit agerpres.  

Poliţia a declarat marţi că au fost deschise proceduri împotriva unui bărbat sub suspiciunea de vătămare fizică rezultată din neglijenţă şi membrii personalului la centru vor fi interogaţi cu privire la incident.

În Germania, numai copiii cu vârste de peste 12 ani pot fi vaccinaţi cu BioNTech /Pfizer. Producătorul vaccinului efectuează în prezent studii clinice cu privire la limita vârstei de vaccinare.

Fata de 9 ani şi-a însoţit tatăl la centru pentru vaccinare. Un avocat de la centrul de vaccinare a declarat că medicul a apreciat în mod greşit că copilul era un pacient cu risc ridicat care avea nevoie de vaccin şi că incidentul a fost un eşec individual din partea medicului.

Potrivit tatălui, copilul nu a avut până acum niciun efect advers. ”Nu este nimic în neregulă cu ea”, a spus el.

Citește și:  Tot mai mulți judecători se ridică împotriva mascaradei C0VID. Dna judecător Adina Daria Lupea de la Curtea de Apel Cluj:
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close