Germania

GERMANIA: Un iranian suspectat că a pregătit un atentat ‘islamist’ a fost arestat

Un iranian de 32 de ani, suspectat de pregătirea unui atentat „islamist” folosind cianură şi ricină, a fost arestat în vestul Germaniei, au anunţat duminică poliţia şi Parchetul general din Düsseldorf, notează AFP, potrivit agerpres

Locuinţa sa din Castrop-Rauxel (Renania de Nord-Westfalia) a fost percheziţionată pentru a găsi eventuale „substanţe toxice” destinate comiterii unui atac, potrivit unui comunicat al Parchetului general şi al poliţiei din Münster.

Iranianul este „suspectat că a pregătit un act de violenţă grav ameninţând securitatea statului procurându-şi cianură şi ricină în vederea comiterii unui atentat cu caracter islamist”, au precizat anchetatorii, adăugând că în cursul operaţiunii o altă persoană a fost reţinută şi plasată în arest.

Principalul suspect ar urma să fie prezentat în zilele următoare unui judecător de instrucţie în vederea posibilei sale plasări în arest preventiv, a adăugat Parchetul.

Potrivit cotidianului Bild, autorităţile germane au fost avertizate în urmă cu câteva zile de un serviciu de informaţii străin cu privire la ameninţarea unui atac cu „bombă chimică”.

Germania a fost vizată în ultimii ani de mai multe atacuri islamiste, printre care cel de la un Târg de Crăciun din Berlin comis cu un camion de mare tonaj în decembrie 2016, soldat cu 13 morţi, reaminteşte AFP.

Citește și:  Un val de căldură va cuprinde aceste zile Germania
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Close