Orientul mijlociuReligie

Abrahamia, soluția la criza din Orientul Mijlociu. Noua religie, binecuvântată de Vatican

Ceea ce unii numesc noua religie Abrahamia este nimic altceva decât Chrislamul despre care Național a scris încă din 2020. Conform rapoartelor apărute în presa din Occident, Abrahamia va combina principiile de bază ale celor trei mari religii monoteiste – creștinismul, islamul și iudaismul. Numele noii religii, pe care Vaticanul a binecuvântat-o deja, este luat de la profetul Avraam, „tatăl profeților”, din a cărui familie se trag cele trei religii.

Generalul Khairat Shukri, unul dintre liderii Egiptului, țară condusă cu mână forte de Armată (Abdel Fattah el-Sisi este la putere, fost comandant al Forțelor Armate Egiptene), avertizează că Abrahamia presupune unificarea tuturor religiile din Orientul Mijlociu și este un plan malefic pus la cale de elitele care conduc lumea. Știrile despre noua religie s-au înmulțumit, provocând consternare în regiune și, de asemenea, ridicând întrebări cu privire la validitatea acesteia, precum și la interesele aflate în spatele ei.

Cine ar fi crezut că vom trăi vreodată ziua în care islamul, iudaismul și catolicismul se vor uni trăind într-o armonie interreligioasă fericită?

Acordul Israel-EAU, șoc pentru lumea arabă

Și, totuși, Chrislamul nu este un fenomen nou. De fapt, pare tot mai mult un proiect, așa cum l-a și descris BBC, care arată că a fost pus în mișcare la scurt timp după semnarea controversatului Acord Abraham între Israel și Emiratele Arabe Unite, Maroc, Sudan și Bahrain. Acordul Abraham este o înțelegere între aceste state care are la bază normalizarea relațiilor dintre Israel și lumea arabă.

Și marele imam de la moscheea Al-Azhar, șeicul Ahmed Al Tayyab, a denunțat noua religie. Al Tayyab a descris Abrahamia ca fiind o religie care nu va avea suflet, sens sau îndrumare spirituală pentru adepții săi. Despre noua religie s-a speculat intens și în social media, acolo unde diverse personalități religioase și-au exprimat îngrijorarea, cerând oamenilor să rămână la credința lor și să nu se lase păcăliți de această propagandă falsă. Temerea tuturor este aceea că se urmărește impunerea unei noi ordini religioase mondiale, sub care va exista o singură religie majoră în întreaga lume.

Citește și:  Discuţie telefonică între responsabilii pentru apărare ai EAU și Israel

Pregătiri la Abi Dhabi

Interesant este că, în paralel, la Abu Dhabi au loc pregătiri pentru un eveniment important din 2022. Anul viitor aici se va inaugura Casa Familiei Abrahamice, loc de închinăciune pentru noua religie. Conceptul include o sinagogă, o biserică și o moschee și promovează înțelegerea și coexistența pașnică în Orientul Mijlociu. Construit pe Insula Saadiyat, din Abu Dhabi, proiectul este supravegheat îndeaproape chiar de Papa Francisc I și de Marele Imam Ahmed Al Tayyab, ei fiind și cei care au aprobat designul.

Pe lângă cele trei lăcașe de cult, Casa Familiei Abrahamice va include și un centru cultural care își propune să încurajeze fraternitatea și solidaritatea în comunitate, respectul reciproc și coexistența pașnică.

SURSA

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Close