Germania

Germania: Tot mai mulţi extremişti de dreapta au permise de port-armă

Numărul extremiştilor de dreapta care deţin permise de port-armă şi se află în atenţia autorităţilor a continuat să crească anul trecut în Germania, informează marţi dpa, citând cifre oficiale, potrivit agerpres.

La sfârşitul lui decembrie 2002, autorităţile germane aveau în vizor pe plan naţional 1200 presupuşi sau cunoscuţi extremişti de dreapta deţinători de arme cu acte în regulă, ceea ce înseamnă o creştere cu aproape 35% comparativ cu sfârşitul lui 2019.

Aceste cifre au fost prezentate de guvernul german ca răspuns la o solicitare adresată de partidul Die Linke.

Este o creştere care „ilustrează ameninţarea tot mai mare reprezentată de neonazişti şi rasişti”, a afirmat deputata Martina Renner.

„După cum era de aşteptat, implicarea serviciului de informaţii nu s-a dovedit a fi o măsură eficientă împotriva înarmării mediului de extremă-dreapta”, a adăugat ea.

Anul trecut, Thomas Haldenwang, preşedintele Verfassungsschutz, serviciul german de securitate internă, a afirmat că, potrivit informaţiilor existente, există mici grupuri extremiste de dreapta care îşi fac stocuri de arme şi se pregătesc pentru „Ziua X”.

O lege intrată în vigoare în februarie anul trecut stipulează ca, înainte de emiterea unui permis de port-armă, Verfassungsschutz să fie întrebat dacă solicitantul se află în atenţia sa ca extremist, verificare ce trebuie repetată din trei în trei ani.

Numărul celor identificaţi de autorităţi ca Reichsbuerger (cetăţeni ai Reich-ului) şi cetăţeni suverani, deţinători de arme sau de permis de port-armă a rămas neschimbat faţă de anul precedent, 528.

Membrii mişcării Reichsbuerger nu recunosc statul şi legile federale şi refuză să plătească impozite, asigurări sociale şi amenzi. 

Citește și:  Germania redeschide bordelurile după 8 luni de interdicţie totală. Au fost impuse reguli stricte
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close