Germania

Germania prelungește interdicția exportului de armament în Arabia Saudită

Asculta informatia

Guvernul german a extins cu un an, până la finalul lui 2021, interdicţia asupra exporturilor de arme către Arabia Saudită, informează joi DPA, potrivit agerpres.

Autorizaţiile de export deja emise vor fi revocate, cu excepţia livrărilor pentru proiectele de cooperare europene, a explicat un purtător de cuvânt guvernamental.

Guvernul federal de la Berlin va continua să nu mai emită autorizaţii pentru exporturi de arme în anul 2021, şi vor fi excluse, de asemenea, producţiile comune cu parteneri europeni. Totuşi, în astfel de proiecte, companiile germane trebuie să insiste că bunuri asamblate nu sunt iniţial livrate Arabiei Saudite sau Emiratelor Arabe Unite (EAU).

Interdicţia de export de arme către Arabia Saudită, care este în vigoare din 2018, a fost deja extinsă de mai multe ori şi urma să expire la 31 decembrie 2020.

Decizia a fost aplicată iniţial în noiembrie 2018 după uciderea jurnalistului saudit Jamal Khashoggi, critic al regimului de la Riad, la consulatul Arabiei Saudite de la Istanbul.

Citește și:  Merkel PIERDE alegerile în două landuri importante din Germania
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

42 − = 33

Close