Germania

GERMANIA: Poliția arestat patru islamiști care pregăteau un atac asupra unei sinagogi

Asculta informatia

Poliţia a dejucat un atac islamist asupra unei sinagogi din vestul Germaniei şi a arestat patru persoane, printre care şi un sirian de 16 ani, a anunţat ministrul de interne din landul Renania de Nord – Westfalia, relatează Reuters.

Autorităţile au primit “o informație foarte seriosă şi foarte concretă” că un atac asupra sinagogii din oraşul Hagen ar putea avea loc de sărbătoarea evreiască de Yom Kippur, a declarat ministrul Herbert Reul.

Poliţia a întărit măsurile de securitate în jurul clădirii miercuri seară şi a căutat dispozitive explozibile, dar nu a găsit nimic periculos, a mai spus Reul în cadrul unei conferinţe de presă, transmite Agerpres.

El a precizat că sinagoga vizată a anulat ceremoniile de Yom Kippur. Pontul primit de autorităţi includea şi detalii privind momentul atacului, a adăugat ministrul regional.

Anterior în cursul zilei de azi, poliţia din Hagen a anunţat că a arestat patru persoane în urma investigaţiei lor asupra ameninţării şi că a efectuat descinderi în mai multe clădiri.

Herbet Reul a declarat că printre cei reţinuţi se află un adolescent de 16 ani din Hagen cu rădăcini siriene.

Conservatorul Armin Laschet, candidat la succesiunea Angelei Merkel în fruntea alianţei CDU-CSU, a spus că planul de atentat a avut foarte probabil “o motivaţie islamistă”, relatează AFP.

“Se pare că, înainte de începutul Yom Kippur, un atac cu motivaţie islamistă a putut fi evitat”, a declarat Laschet, în timpul unei deplasări la Bremen.

Germania s-a confruntat cu o înmulţire a actelor antisemite în ultimii ani, cele mai multe comise de extrema dreaptă.

În 2019, un extremist de dreapta a comis un atac armat asupra unei sinagogi din oraşul german Halle, împuşcând mortal doi trecători. Atunci poliţia a fost criticată pentru că a ajuns târziu la locul atacului, deşi a reuşit în cele din urmă să-l aresteze pe agresor, care ispăşeşte acum o condamnare pe viaţă pentru aceste crime.

Citește și:  Merkel: „Este cea mai gravă recesiune, iar fondul de relansare este în interesul UE”
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 56 = 61

Close