Germania

GERMANIA: Poliţia a destructurat o bandă suspectată de trafic cu sirieni si libanezi

Poliţia germană a arestat 19 persoane, care ar fi sirieni, libanezi şi libieni, suspectaţi că aduceau migranţi în Germania, în special din Siria, relatează Reuters şi  agerpres.  

Procurori din landul Bavaria au declarat că suspecţii, cu vârste cuprinse între 21 şi 44 de ani, făceau parte dintr-o bandă profesionistă care aducea migranţi în Germania în dube folosind aşa-numita rută balcanică din Turcia şi Grecia în Austria.

Suspecţii, acuzaţi de trafic cu fiinţe umane, au adus în Germania din aprilie 2019 cel puţin 140 de migranţi în schimbul unor sume mari de bani, au spus procurorii.

Germania găzduieşte peste 800.000 de sirieni care au fugit din cauza războiului civil din ţara lor. Numărul lor a atins apogeul în 2015, când un milion de persoane au intrat în Germania pentru a solicita azil.

Mii de sirieni locuiesc în tabere de refugiaţi în Grecia, Turcia şi Liban cu intenţia de a ajunge în Europa, fiind o pradă uşoară pentru traficanţi.

Poliţia federală a descoperit banda în august 2019 când traficanţi care conduceau migranţii în dube au fost arestaţi pe o autostradă din sud, la graniţa cu Austria.

Austria, Ungaria, Republica Cehă, Slovacia, Olanda şi Belgia, precum şi Europol au fost implicate într-o anchetă care a dus la arestarea şefului bandei în Austria în decembrie. Germania cere extrădarea lui.

Peste 400 de poliţişti şi anchetatori au participat la raiduri marţi seara în landurile germane Berlin, Saxonia Inferioară, Hesse şi Renania de Nord-Westfalia.

Citește și:  Românii din Frankfurt şi-au făcut partid şi îşi încearcă norocul la alegerile locale
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close