Germania

Germania. O fundație avertizează că tinerii nemți au șanse mari să ajungă să locuiască pe străzi

Asculta informatia

Copiii şi adolescenţii din Germania se confruntă cu un risc crescut de a ajunge să trăiască pe străzi din cauza pandemiei cu noul coronavirus, avertizează duminică Fundaţia Off Road Kids, dedicată ajutorării şi integrării tinerilor fără adăpost, transmite DPA.

“Oriunde sunt probleme în familii, un lockdown poate conduce la ruperi totale. Acestea au de multe ori ca rezultat alungarea lor din locuinţe”, a declarat Markus Seidel, purtător de cuvânt al fundaţiei.

În cursul anului 2020, un număr record de copii şi adolescenţi germani au solicitat ajutor de la această fundaţie, conform lui Seidel.

“Am primit 2.474 de apeluri de ajutor de la copii disperaţi şi de la tineri ameninţaţi să rămână fără adăpost în Germania. De două ori mai multe astfel de apeluri decât în anul anterior”, a declarat Seidel pentru DPA.

Faptul că doar un număr mic de lucrători din serviciile de asistenţă socială mai sunt activi pe străzile oraşelor germane face ca situaţia să fie şi mai dificilă.

Fundaţia Off Road Kids încearcă să găsească adăposturi pentru copiii şi tinerii din Germania care trăiesc în stradă prin platforma online sofahopper.de., mai informează DPA, citată de Agerpres.

Citește și:  ATAC ARMAT într-un oraş din Germania
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 + 5 =

Close