Germania

GERMANIA: Închisoare pe viaţă pentru un refugiat sirian

Asculta informatia

Un refugiat sirian în vârstă de 21 de ani a fost condamnat vineri la închisoare pe viaţă de un tribunal german pentru atacul comis împotriva a doi turişti pe o stradă din Dresda, în octombrie trecut, având ca mobil extremismul islamist, informează dpa, potrivit agerpres.

Un bărbat de 55 de ani a decedat în urma atacului, iar partenera sa a supravieţuit. Cei doi veniseră din landul Renania de Nord – Westfalia să viziteze Dresda, atunci când au fost atacaţi din spate.

Acuzarea a cerut cea mai aspră pedeapsă prevăzută de lege, având în vedere absenţa circumstanţelor atenuante.

Curtea a dat curs acestei cereri şi a decis că inculpatul Abdullah A. va executa 15 ani de detenţie fără posibilitate de eliberare condiţionată.

După ce a intrat în Germania ca minor în 2015, Abdullah A. a primit o pedeapsă din partea unui tribunal pentru minori în 2018 pentru diseminare de propagandă în favoarea Statului Islamic. În timp ce se afla în închisoare, el a atacat gardieni, primind o pedeapsă suplimentară.

El a fost eliberat sub condiţii stricte la sfârşitul lui septembrie 2020, cu doar cinci zile înainte de a comite atacul asupra celor doi turişti.

După ce iniţial a reuşit să fugă, a fost depistat după aproape trei săptămâni cu ajutorul probelor ADN. În momentul arestării avea asupra sa un cuţit.

Citește și:  Obiectivul lui Merkel pentru preşedinţia germană a Consiliului UE: ‘ Să facem Europa puternică din nou’
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

74 − 68 =

Close