Germania

Germania: Facebook promite că va lua măsuri vizând grupurile care îi încalcă regulile înaintea alegerilor

Filiala Facebook din Germania a promis marţi că va lua măsuri vizând grupurile care încalcă regulile platformei, inclusiv limitându-le acoperirea pe site şi aplicând restricţii asupra unor membri şi comunităţi, relatează DPA, potrivit agerpres

Anunţul este văzut ca oferind asigurări că activitatea nefastă şi răspândirea dezinformării în forumuri va dispărea înaintea alegerilor naţionale din Germania de la 26 septembrie, deşi scrutinul nu a fost menţionat în mod specific.

„Cu cât un grup sau un membru comite mai multe încălcări, cu atât devin mai stricte restricţiile noastre până când eliminăm grupul sau membrul de pe platforma noastră în totalitate”, a avertizat Facebook.

Anunţul a fost făcut într-o postare de pe un blog pe website-ul german al Facebook şi este în conformitate cu promisiunile pe care compania le-a făcut deja în alte părţi.

Utilizatorii care încalcă în mod repetat politicile într-un grup ar putea pierde temporar autorizaţia de a posta sau comenta – în toate grupurile. În plus, utilizatorul nu va putea invita pe nimeni în grupuri sau crea noi grupuri.

Dacă încălcările regulilor se acumulează într-un grup în ansamblu, vor exista şi acolo consecinţe, a declarat compania.

Pentru membrii existenţi, distribuirea conţinutului din grup este apoi limitată, astfel încât să fie afişat mai profund în fluxul lor de ştiri, în esenţă îngropat sub alt conţinut.

Dacă utilizatorii încearcă să se alăture unui grup care încalcă standardele comunităţii, ei vor fi informaţi despre problemele legate de acel grup.

Administratorii grupurilor vor fi de asemenea făcuţi responsabili. Dacă mai mulţi membri ai unui grup au încălcat deja regulile Facebook, li se va putea cere temporar să aprobe toate contribuţiile grupului. Dacă administratorii sau moderatorii „aprobă în mod repetat conţinut ce violează regulile noastre, vom elimina întregul grup”, a mai avertizat Facebook.

Citește și:  Comisia UE cere Germaniei să reanalizeze restricţiile impuse la frontiere
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close