Germania

GERMANIA: Drapelele PKK şi Hamas au fost INTERZISE

Asculta informatia

Bundestagul, camera inferioară a Parlamentul din Germania, a adoptat o lege care interzice drapelele organizaţiilor clasate drept teroriste de Uniunea Europeană, printre care mişcarea islamistă palestiniană Hamas şi Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), relatează AFP, potrivit agerpres.

Bundestagul a adoptat în noaptea de joi spre vineri o serie de legi prezentate de guvernul Angelei Merkel ca vizând domeniul securităţii. Bundesratul, camera superioară, urmează să rândul său se exprime asupra acestor legi.

Una dintre ele prevede interzicerea drapelelor organizaţiilor clasate drept teroriste de UE, printre care mişcarea islamistă palestiniană Hamas sau Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK). Până acum, era interzisă doar afişarea simbolurilor organizaţiilor scoase în afara legii de către Germania.

O altă dispoziţie legislativă interzice publicarea pe forumuri extremiste a „listelor de duşmani”, care conţin deseori date personale. Publicarea acestor liste va fi de acum pasibilă de trei ani de închisoare.

Incitarea la ură împotriva evreilor, musulmanilor, precum şi împotriva persoanelor homosexuale sau cu handicap va fi de asemenea pedepsită mai sever. Până acum, scrisorile sau email-urile nu erau considerate drept incitări la ură dacă nu erau făcute publice. Această scăpare a fost acum remediată.

Citește și:  Cancelarul german, mesaj pentru Putin: Sancţiunile vor fi ridicate când Rusia va semna un acord de pace cu Ucraina
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

93 − = 88

Close