Germania

Germania: Curtea Constituţională respinge solicitarea de sinucidere asistată a unui cuplu în vârstă

Asculta informatia

Curtea Constituţională din Germania a respins o solicitare a unui cuplu în vârstă de a primi medicaţie prin care să îşi pună capăt vieţii, într-o decizie publicată vineri în oraşul Karlsruhe, potrivit DPA, si agerpres.  

Totuşi, instanţa face referire la o decizie a sa din februarie 2020 care a îmbunătăţit opţiunile cuplului „de a-şi realiza dorinţa de a decide ei înşişi să îşi pună capăt vieţii”. În decizie, Curtea Constituţională declara nulă o interdicţie juridică din 2015 privind oferirea de asistenţă pentru eutanasie.

De atunci, asociaţiile pentru sinuciderea asistată au primit permisiunea de a acţiona din nou, iar doctorii nu trebuie să se teamă că vor fi inculpaţi pentru că pun la dispoziţia pacienţilor în fază terminală medicaţie letală.

Însă eutanasia asistată activă – care înseamnă a pune capăt vieţii la cerere – rămâne interzisă în Germania.

Prin respingerea aplicaţiei celor două persoană în vârstă, născute în 1937, respectiv 1944, Curtea Constituţională a precizat că propunerile iniţiale privind schimbările legislative sunt în prezent în discuţie.

Judecătorii au spus că, la această etapă, nu vor să limiteze libertatea de acţiune politică în privinţa legislaţiei legate de moartea asistată.

Cei doi soţi, care nu suferă de vreo boală în fază terminală, şi-au iniţiat acţiunea spunând că nu doresc să asiste la propriul declin şi că nici nu vor să trăiască unul fără celălalt după o lungă căsnicie.

Ei au făcut o solicitare la Agenţia Medicală pentru a li se oferi o doză letală de pentobarbital de sodiu, un medicament care a fost folosit şi în execuţiile din unele state din America.

Citește și:  Düsseldorf: Un tribunal german anulează obligativitea purtării măştii în oraş

Solicitarea a fost făcută în 2014, însă a fost respinsă de agenţie. De atunci, diverse instanţe inferioare au susţinut decizia agenţiei.

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 + 1 =

Close