Germania

GERMANIA: Consiliul pentru Etică se opune privilegiilor pentru cei vaccinaţi

Consiliul German pentru Etică s-a pronunţat joi în dezbaterea privind relaxarea restricţiilor legate de coronavirus pentru cei vaccinaţi: în opinia experţilor independenţi care fac recomandări guvernului şi parlamentului de la Berlin, privilegiile nu pot intra în discuţie atât timp cât nu se ştie dacă vaccinul împiedică şi contagiunea, transmite agerpres.

Un ministru german s-a pronunţat pentru accesul celor vaccinaţi în cinematografe şi restaurante înaintea celor care nu s-au imunizat, iar cancelarul Angela Merkel a menţionat perspectiva restricţiilor pentru cei care vor refuza vaccinarea atunci când vor fi disponibile suficiente doze.

„În acest moment, nu trebuie retrasă restrângerea libertăţilor de către stat pentru cei vaccinaţi, deoarece încă nu este posibil să se evalueze fiabil infecţiozitatea”, a declarat într-o conferinţă de presă Alena Buyx, şefa Consiliului.

Purtătoarea de cuvânt a instituţiei, Sigrid Graumann, a adăugat că alţii ar putea percepe acordarea de privilegii ca incorectă. „Va trebui să trăim multă vreme cu restrângerea contactelor”, a apreciat ea.

Unele companii, cum ar fi grupul Saga din domeniu turismului şi CTS Eventim, organizatoare de evenimente, au anunţat deja că vor oferi servicii numai persoanelor vaccinate. Vicepreşedintele Consiliului German pentru Etică, Volker Lipp, a arătat că firmele private au în principiu dreptul de a proceda astfel, însă obligarea angajaţilor să se vaccineze ar fi ilegală.

Dezbateri similare au loc peste tot în lume, în timp ce campaniile de vaccinare se intensifică. Grecia, care depinde de turism, doreşte un sistem de certificare a vaccinării pentru întreaga Uniune Europeană şi a declarat că ar putea permite accesul israelienilor, dacă s-a vaccinat o mare parte din populaţie.

Citește și:  SONDAJ: Majoritate germanilor sunt împotriva avantajelor pentru cei complet imunizaţi
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Close