Germania

Germania comandă 31 de elicoptere NH90 pentru forţele sale navale

Germania a comandat joi 31 de elicoptere multirol NH90 pentru echiparea fregatelor din cadrul marinei sale, un contract evaluat de armata germană – Bundeswehr – la 2,7 miliarde de euro, a anunţat Airbus, liderul consorţiului NHIndustries (NHI), citat de AFP,si agerpres.  

Aparatul este produs de consorţiul NH Industries, care reuneşte Airbus Helicopters, Leonardo (Italia) şi Fokker (Olanda). Peste 427 de aparate NH90 de toate tipurile au fost livrate până în prezent către zece ţări.

Această nouă comandă – după cea din octombrie privind livrarea a 10 elicoptere NH90 pentru forţele speciale franceze, oferă perspective Airbus Helicopters.

Portofoliul de comenzi a fost „în scădere cu 40% până la 50% faţă de 2019” din cauza incertitudinilor legate de epidemia de COVID-19, a declarat recent preşedintele Airbus Helicopters, Bruno Even, cotidianului francez Les Echos.

Citește și:  Iadul româncelor ajunse în Germania în mâinile proxeneților: „Lovită cu pumnii până la leșin, apoi băgată cu capul în WC și violată“
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close