Germania

GERMANIA: Baza americană de la Ramstein a fost transformată în tabără de refugiați afgani

Baza militară americană de la Ramstein, din Germania, a fost transformată în tabără de refugiați afgani. În total, 18.700 de persoane evacuate de armata americană din Afganistan au sosit la Ramstein cu 76 de zboruri, până vineri, 27 august, informează agențiile Reuters şi AFP.

Înaintea transferului către SUA, persoanele evacuate de armata americană din Afganistan ajung mai întâi la baza americane din Europa şi Orientul Mijlociu, ca puncte de tranzit.

Peste 4.100 dintre afganii sosiţi la Ramstein au plecat deja spre SUA, iar zborurile de transfer vor continua în weekend, informează Agerpres.

Cei evacuaţi, afgani care au lucrat pentru trupele americane sau sunt consideraţi „vulnerabili” după ce talibanii au preluat puterea în Afganistan, aşteaptă aici transferul către o altă destinaţie timp de câteva zile, în medie patru zile.

Această bază, cea mai mare a SUA în Europa, se confruntă astfel cu o provocare logistică, având nevoie în special de paturi şi corturi, plus asigurarea hranei şi a asistenţei sanitare, a declarat generalul Josh Olson, responsabilul bazei.

Femeile şi copiii dorm în hangarele bazei unde în mod obişnuit stau avioanele militare, în timp ce bărbaţii ocupă cele circa 350 de corturi.

„Acum, adrenalina ne menţine ritmul. Dar peste o săptămână, când vom începe să facem curăţenie şi să reintrăm în normal, mi-e puţin teamă”, a spus generalul Olson.

Washingtonul a anunţat că joi au fost evacuate de la Kabul încă 12.500 de persoane, numărul total al celor preluaţi din capitala afgană de când talibanii au cucerit capitala afgană pe 14 august depăşind 105.000. Armata americană lucrează contracronometru pentru a încheia evacuările de la Kabul înaintea retragerii sale complete din Afganistan, pe 31 august.

Citește și:  Hristos transgender la Muzeul Bibliei

Majoritatea ţărilor implicate au anunţat încheierea acestor operaţiuni de evacuare, în contextul deteriorării situaţiei de securitate la Kabul, unde două atentate comise joi în apropierea aeroportului şi revendicate de gruparea Statul Islamic s-au soldat cu cel puţin 85 de morţi, printre care 13 militari americani.

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Close