Germania

GERMANIA: Aproape 150.000 de refugiaţi ucraineni au început cursuri de integrare

Asculta informatia

Aproape 150.000 de refugiaţi ucraineni s-au înscris în Germania la cursuri de integrare, iar peste 50.000 dintre aceştia le-au început deja, a transmis luni agenţia RedaktionsNetzwerk Deutschland (RND), citând cifre oficiale, notează dpa, potrivit agerpres.

Conform unui raport de situaţie al Agenţiei federale pentru ocuparea forţei de muncă (BA), aproape 900.000 de ucraineni au intrat în Germania după ce Rusia a declanşat invazia în Ucraina la 24 februarie.

Înscrierile la cursurile de integrare organizate de Biroul federal pentru migraţie şi refugiaţi (BAMF) au ajuns la 144.000, iar 52.000 de persoane le-au început deja.

Până la sfârşitul lunii iunie, 353.424 de refugiaţi ucraineni se înregistraseră pentru un loc de muncă la oficiile guvernamentale şi locale de forţă de muncă. Dintre aceştia, 265.153 au vârste între 15 şi 67 de ani.

De la 1 iunie, refugiaţii ucraineni au dreptul la nivelul de bază al asigurărilor sociale în Germania, ceea ce le permite să ceară consiliere de la oficiile de forţă de muncă şi să fie trimişi cu cereri de angajare.

Conform raportului citat de RND, acest proces implică pentru agenţia federală BA cheltuieli ce urmează a fi evaluate. Ministerul Muncii va trebui să solicite fonduri suplimentare de la Ministerul de Finanţe pentru anul în curs, indică aceeaşi sursă.

Citește și:  Merkel: „Este cea mai gravă recesiune, iar fondul de relansare este în interesul UE”
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

43 + = 50

Close