Religie

Descreștere a numărului de biserici

Noul sondaj LifeWay Research citat de CBN, a analizat datele bisericilor din 34 de confesiuni protestante, și a constatat că aproximativ 3.000 de biserici au fost deschise în 2019, în timp ce aproximativ 4.500 de biserici protestante s-au închis.

Așadar au fost închise mai multe biserici protestante decât cele deschise în 2019, o tendință care se așteaptă să continue pe fondul restricțiilor de pandemie, care au restricționat foarte mult activitatea bisericii și a serviciilor religioase.

Aceasta este o schimbare remarcabilă față de ultima dată când LifeWay a prelucrat date similare în 2014, când au fost deschise aproximativ 4.000 de biserici noi și 3.700 au fost închise. În SUA s-a înregistrat o scădere cu 1,4% a numărului de biserici.

Ed Stetzer, care a făcut parte din mai multe programe de plantare de noi biserici și slujește ca director executiv al Centrului Billy Graham, a declarat că este clar că „plantarea bisericilor încetinește, iar numărul închiderilor crește”.

Mai precizăm că aceste cifre sunt relevante pentru societățile occidentale. Nu au fost luată în considerare viața bisericilor din Asia și Africa, unde situația este cu totul diferită.

Sursa: alfaomega.tv

Citește și:  STAREȚUL SF. MĂNĂSTIRI A SFÂNTULUI PAVEL, DIN SFÂNTUL MUNTE ATHOS: VACCINUL ESTE O ÎNȘELĂCIUNE
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Close