Germania a decis să nu mai folosească rata de incidenţă pentru a stabili restricţiile antipandemice – Europa News
Germania

Germania a decis să nu mai folosească rata de incidenţă pentru a stabili restricţiile antipandemice

Germania a decis să nu mai folosească rata de incidenţă pentru a lua decizii asupra impunerii de restricţii împotriva pandemiei cu noul coronavirus, urmând să treacă la folosirea ratei de spitalizare ca indicator cheie cu privire la gradul de ocupare al spitalelor, transmite luni Reuters care citează surse guvernamentale de la Berlin, potrivit agerpres.  

Rata incidenţei calculată pe şapte zile a fost utilizată ca indicator pentru a determina dacă trebuie impuse restricţii sau dacă acestea pot fi ridicate. Astfel, au fost convenite praguri de infectare de 35, 50 şi 100 de infecţii la 100.000 de persoane, care odată atinse duceau la operarea de modificări asupra restricţiilor impuse în societate.

Germania a raportat luni 3.668 de noi infecţii COVID-19 şi o rată a incidenţei în ultimele şapte zile de 56,4, conform Institutului Robert Koch pentru Boli Infecţioase.

Conform datelor oficiale, aproximativ 59% din populaţia germană este complet vaccinată, iar 64% dintre germani au primit cel puţin o doză a unui vaccin anti-COVID-19.

Citește și:  Ninsorile abundente in Germania
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close