Germania

GERMANIA: 10% dintre pacienţii internaţi la ATI erau complet vaccinaţi anti-COVID

Asculta informatia

Circa 10% dintre pacienţii cu coronavirus aflaţi în unităţile de terapie intensivă din Germania în lunile august şi septembrie erau complet vaccinaţi anti-COVID, relatează marţi dpa, potrivit agerpres.

Informaţia a fost publicată de Ministerul german al Sănătăţii ca răspuns la o întrebare adresată de parlamentarul Sahra Wagenknecht, membră a formaţiunii de extrema stângă Die Linke.

Cifra corespunde declaraţiilor anterioare ale ministrului Sănătăţii, Jens Spahn, care afirmase luna trecută că 90% dintre pacienţii cu COVID-19 din unităţile de terapie intensivă erau nevaccinaţi.

Răspunsul ministerului se referă la rapoartele săptămânale oferite de Institutul Robert Koch, care publică numărul de cazuri de infectări cu coronavirus cu „simptome clinice” la persoanele complet vaccinate.

Potrivit raportului, în total 11.419 de pacienţi cu COVID-19 au primit îngrijiri medicale în unităţile de terapie intensivă între februarie şi mijlocul lunii septembrie.

Dintre aceştia, 210 erau complet vaccinaţi (1,84%). În perioada cuprinsă între mijlocul lunii august şi mijlocul lunii septembrie, 1.186 de pacienţi cu coronavirus s-au aflat în unităţile de terapie intensivă, dintre care 119 erau complet vaccinaţi, adică 10,03% dintre cazuri.

Preşedintele Asociaţiei pentru terapie intensivă din Germania (DIVI), Gernot Marx, a declarat că pacienţii cu forme severe şi fatale de COVID-19 erau aproape în toate cazurile nevaccinaţi. În plus, acesta a precizat că persoanele complet vaccinate infectate cu coronavirus care prezintă „simptome clinice” sunt pacienţi cu „sistem imunitar slăbit, spre exemplu, prin chimioterapie sau tratament pe termen lung cu cortizon, sau cu vârsta de peste 80 de ani”.

Citește și:  Germania. Guvernul Merkel propune PRIVILEGII pentru cei vaccinați, ignorând criticile intense
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 9 = 11

Close