Romania

George Simion şi simpatizanţii AUR au BLOCAT, duminică, circulaţia în Bucureşti. De ce sunt chemaţi românii în stradă?

Asculta informatia

George Simion şi simpatizaţii AUR au blocat, duminică, circulaţia în Bucureşti, pentru un protest ce a primit autorizaţie de „funcţionare” de la ora 12 până la 23.

La miting, sunt aşteptate circa 5.000 de persoane.

AUR nu vrea să-şi asume protestul

Este de aşteptat ca oamenii să pornească în marş spre Guvern, deşi organizatorii nu au obţinut o autorizaţie pentru acest marş. Jandarmii, însă, sunt în alertă.

Le transmit oamenilor să nu stea în casă. Dacă stau în casă vor urma nişte luni de coşmar. Foarte mulţi miniştri, dacă nu toţi, trebuie să plece. În noiembrie va fi prea târziu, acum se poate interveni”, a spus George Simion.

Preşedintele Alianţei pentru Unirea Românilor, deputatul George Simion, a declarat, joi, că nu doreşte politizarea „într-un fel sau altul” a mitingului de duminică, făcând apel la participanţi să nu se lase provocaţi şi să se delimiteze atunci când există „un semn de violenţă”.

Protest contra scumpirii vieţii

George Simion susţine că au fost mobilizaţi şi românii din Diaspora. Protestul a fost organizat pentru a contesta viaţa tot mai scumpă din România.

Vor veni mulţi români din diaspora la mitingul de duminică, ce nu este al unui partid, nu este mitingul AUR. Vreau să fac un apel la toţi membrii şi simpatizanţii noştri să nu vină cu însemne de partid, să nu vină cu sigla AUR.

Alături de noi vor participa şi alte şase formaţiuni politice neparlamentare, vor participa şi organizaţii neguvernamentale şi sindicate şi patronate şi membri ai unor sindicate şi patronate.

Aşa că apelul meu este de a nu politiza într-un fel sau altul. Dorinţa noastră, a celor care am anunţat desfăşurarea acestui protest, e de a nu exista discursuri, de a nu exista încercări de a prelua aceste nemulţumiri ale străzii. E datoria noastră ca opoziţie să fim în stradă lângă români, însă nu dorim să politizăm această mişcare.

Apelul nostru este ca totul să se desfăşoare paşnic şi oriunde există un semn de violenţă participanţii să se delimiteze. Vom rămâne în stradă până când situaţia se va rezolva.

Dar, protestul ăsta nu este despre AUR, nu este despre George Simion, protestul este despre românii simpli, care nu au cum să treacă peste această iarnă„, a afirmat Simion.

Citește și:  MORI cu zile în spitalele din România: 5 oameni decedaţi, la Tg. Mureş, din cauza infecţiilor din unitate!
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 + 2 =

Close