Romania

George Simion promite: Căsătoria între un bărbat și femeie, dreptul de a plăti în numerar, înscrise în Constituție. N-o să ne vedeți cerând să ieșind din UE și NATO, dar…

Asculta informatia

Președintele AUR, George Simion, susține că dacă va ajunge la guvernare, formațiunea sa politică va modifica legea supremă a Țării.

Conform acestuia, AUR va înscrie în Constituție definiția căsătoriei drept uniunea dintre un bărbat și o femeie, dar și dreptul de a plăti în numerar, dacă va câștiga alegerile din 2024.

Deputatul a făcut aceste afirmații unui interviu realizat de jurnalistul Marius Tucă.

„În Constituție, căsătoria între un bărbat și o femeie, ca să nu mai avem probleme de niciun fel de CEDO. Și doi, limită de 10.000 de lei la plățile cu numerar și dreptul a plăti cu numerar în Constituție, după modelul Austriei și alte țări din Europa.

Asta vom face și noi la guvernare”, a spus Simion.

El a făcut aceste promisiuni în contextul în care noul pachet fiscal adoptat de Guvernul Ciolacu a redus limita plăților în numerar, pentru o singură persoană, la 1.000 de lei.

În același timp, activiștii LGBT fac presiuni pentru legalizarea căsătoriilor între persoane de același sex, după o decizie CEDO care nu obligă România la așa ceva.

Unul dintre liderii PSD, Lucian Romașcanu, s-a pronunțat deja în favoarea modificării legislației în forma cerută de activiști.

În ceea ce privește politica externă, Simion a spus că AUR nu va cere retragerea României din UE și NATO, dar își va folosi dreptul de „veto”.

„PSD este afiliat la Internaționala Socialistă, care nu mai are roșu drept culoare, ci curcubeul.

N-o să ne vedeți cerând să ieșim din NATO și UE, dar o să ne vedeți folosindu-ne dreptul de veto. Vrem o politică externă similară cu a Poloniei și Ungariei”, a menționat președintele AUR.

Citește și:  AUR îl invită pe Klaus Iohannis la Alba Iulia, la evenimentele dedicate Zilei Naţionale

SURSA

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Close