Romania

George Simion (AUR) cheamă oamenii la protest cu facturile în mână: Dacă e nevoie, stăm în stradă toată luna / Președintele FRP: Dacă n-o să fim uniți, o să avem facturi și mai mari, o să rămânem fără case, fără job-uri și o să plecăm toți din țară

Asculta informatia

Președintele AUR, George Simion, a îndemnat românii care vin la protestul din 2 octombrie să aducă o factură la acțiune. Simion și partidul AUR au ținut o conferință de presă la Parlament în care au prezentat ultimele amănunte pentru acțiunea de duminică.

„Luna octombrie va fi luna marilor proteste anti guvernamentale. Invităm pe toți oamenii să vină la protest cu o factură. Dacă e nevoie, stăm acolo și luni și marți, până când Guvernul va explica de ce nu se revine la o piață de energie reglementată, de ce nu au intervenit asupra ratelor la bănci și asupra ROBOR-ului care a crescut mult prea mult”, a spus Simion.

Liderul AUR a precizat că la protestele vor continua în luna octombrie, afirmând că formațiunea sa va încerca să treacă prin Parlament o moțiune de cenzură.

În cadrul conferinței au vorbit și reprezentanți ai unor organizații sau partide care vor susține protestul din 2 octombrie.

Emanuel Cioacă, președintele Federației Românilor de Pretutindeni (FRP), a declarat că dacă nu vor fi uniți, românii vor ajunge să plece din țară din cauza sărăciei.

„Toți românii trebuie să fim uniți, ca să le arătăm că suntem o forță: dacă n-o să fim uniți, o să avem facturi și mai mari, o să rămânem fără case, fără job-uri și o să plecăm toți din țară. Dacă nu vom fi uniți, vom rămâne fără absolut nimic”, a spus Cioacă.

La rândul său, deputatul Dumitru Coarnă a declarat că protestele stradale sunt singurul lucru de care se tem conducătorii. El a acuzat faptul că nivelul de trai a scăzut masiv în ultimii 20 de ani.

Citește și:  Centrul Vienei, asaltat de protestatari anti-corona veniți cu autocare

„În ultimii 20 de ani nu am avut o scădere atât de drastică atât de mare a nivelului de trai și a puterii de cumpărare. Am fost duși și vom fi duși într-o stare de sărăcire, intenționată. Sunt soluții, avem soluții, dar Guvernul nu este lăsat sau nu vrea să le aplice. În aceste condiții ar trebui să plece și să-i lase pe alții.

Conducătorii nu au nicio altă temere decât strada. Trebuie să ieșim în stradă, nu pentru Coarnă și pentru Simion, ci pentru noi”, a menționat Coarnă.

Partidul Republican, Partidul Națiunea Română și Sindicatul Polițiștilor de Frontieră și-au anunțat și ei susținerea publică pentru protest.

SURSA

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Close