Italia

Garda Financiară Italiană anchetează compania Pfizer. S-ar fi retras de la plata impozitelor

Asculta informatia

Garda Financiară Italiană (unitatea de control a Ministerului Economiei din Italia) a declanșat o anchetă împotriva companiei americane Pfizer. Conform reprezentanților Gărzii Financiare Italienie, sunt supuse analizei activitățile companiei Pfizer încă de dinainte de Marea Vaccinare.

Potrivit Gărzii Financiare, Pfizer și-ar fi retras o parte din profituri din țară și le-ar fi transferat în special în SUA și Olanda, pentru a se sustrage de la plata impozitelor. Astfel de bănuieli au existat și în alte țări, tot în ultimii cinci ani.

Compania este suspectată de evaziune fiscală de peste 1,2 miliarde de euro, a informat miercuri Bloomberg, citat de Filip Stan de la România TV.

Este exact suma dată de România pentru vaccinurile „gratuite” achiziționate de cel mai prost premier din istoria României, Florin Cîțu, într-un număr care ar fi programat la înțepat fiecare cetățean major al țării de 15 ori (!).

Compania care a raportat venituri de 56 miliarde de dolari pentru producere de seruri experimentale Covid, se află în centrul unui scandal european care o vizează pe șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, anchetată acum de Parchetul European pentru achizițiile enorme de vaccinuri ARN, de la Pfizer.

Albert Bourla a refuzat să participe la audierile pe această temă din Parlamentul European. În schimb, emisara sa, o directoare Pfizer, a recunoscut cu această ocazie că serurile experimentale nu opresc transmiterea virusului, ceea ce a constitituit „narativul” propagandei mincinoase de pe tot cuprinsul globului.

Citește și:  Roma: Două avioane militare s-au prăbușit după ce s-au ciocnit în zbor

Pfizer a anunțat recent că majorează prețurile vaccinurilor anticovid cu 400%: „Suntem încrezători că nivelul de preț din SUA al vaccinului COVID-19 reflectă rentabilitatea globală a acestuia”, a spus Albert Bourla.

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 2

Close