Rusia

Gafă fatală pentru un general rus: Ucrainenii l-au omorât după ce a dat un telefon pe o linie nesecurizată

Asculta informatia

Trupele ucrainene au reușit să intercepteze un apel al unui general rus, să-l localizeze și să-l elimine, potrivit The New York Times. Ziarul a citat doi oficiali militari americani, fără a da numele generalului sau a oferi detalii despre locul în care se afla acesta.

Reportajul coroborează informațiile conform cărora armata rusă folosește comunicații nesecurizate pe care Ucraina le-a putut intercepta.

Ucraina a declarat că a ucis patru generali până acum, un număr neobișnuit de mare pentru astfel de ofițeri superiori.

The Times a oferit câteva detalii despre generalul al cărui apel interceptat s-a spus că a dus la moartea sa.

Ziarul a raportat, citând oficiali americani: „ucrainenii au interceptat apelul unui general, l-au localizat geografic și i-au atacat locația, ucigându-l pe el și pe personalul său”.

O persoană apropiată președintelui ucrainean Volodimir Zelenski a declarat pentru The Wall Street Journal că serviciile de informații ucrainene au înființat o unitate specială pentru a vâna comandanții ruși de rang înalt.

Anunțând moartea generalului-maior Vitali Gerasimov, ucis lângă Harkov, oficialii ucraineni au menționat „probleme semnificative de comunicare”.

Ucraina a lansat o înregistrare audio care pretindea să arate un soldat rus care raportează moartea lui Gerasimov unui superior.

În apel, soldatul a spus că sistemul de comunicații Era al Rusiei a încetat să funcționeze în Ucraina, forțându-i să folosească linii nesecurizate.

Citește și:  Zelenski a înaintat premierului o petiție privind legalizarea pornografiei
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Close